Aangepast zoeken

zaterdag 13 augustus 2016

Specifieke getuige gezocht en beloning in onderzoek naar woningoverval Den Haag

Den Haag - De politie zoekt getuigen van een overval die plaatsvond in de Stieltjesstraat op vrijdag 29 juli rond 18:30 uur. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van € 7.500,- uit voor de gouden tip.

De overval werd gepleegd door een man en een vrouw. Hun slachtoffers, een hulpbehoevend echtpaar, werden met een steekwapen bedreigd en vastgebonden. De overvallers maakten een klein geldbedrag en enkele persoonlijke goederen buit.

‘BEZORG’

De twee overvallers hadden een lichtgetinte huidskleur. De man droeg een zwarte helm met een doorzichtig vizier en achterop de helm stond het woord ‘BEZORG’ in witte letters. Ook aan de voorzijde van de helm stond vermoedelijk een tekst in witte letters. Hij had een donkere driekwart jas aan met op de achterzijde van de jas een horizontale witte streep, een lichtblauwe spijkerbroek en donkere schoenen met een witte zool. De vrouw droeg een donkerblauwe abaya (islamitische jurk) en een zwarte hoofddoek met witte slippers.

Beloning

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van € 7.500,- uit voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. 

Specifieke getuige op fiets

De politie is nadrukkelijk opzoek naar een fietser die rond het tijdstip van de woningoverval langs het portiek 436-606 fietste. Bent of kent u deze fietser? Dan wordt u nadrukkelijk gevraagd om contact op te nemen.

Ook andere getuigen kunnen belangrijke informatie hebben. Heeft u de man en de vrouw, samen of alleen in de omgeving van de Stieltjesstraat gezien? Mogelijk zijn ze op een scooter of motor weggereden of hebben ze een ander vervoermiddel gebruikt en heeft u dit gezien. Ook andere informatie kan een doorslaggevende rol hebben in dit onderzoek. Heeft u informatie die van belang kan zijn? Bel dan de recherche van district Den Haag Zuid via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws