Aangepast zoeken

vrijdag 19 augustus 2016

Reisadvies Vuurwerkfestival Scheveningen

Op 12, 13, 19 en 20 augustus 2016 staat Scheveningen weer helemaal in het teken van spectaculaire vuurwerkshows. Tijdens de 37e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival strijden 8 landen om de felbegeerde titel van ‘mooiste landenvuurwerk’. Tienduizenden bezoekers worden verwacht, dus kom op tijd en ga niet allemaal tegelijkertijd weg. Scheveningen is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer.

De organisatie van het Internationaal Vuurwerkfestival en de gemeente adviseren bezoekers om de auto te laten staan.

Programma

De deelnemers van deze editie zijn: Nederland, België, Zuid-Korea, China, Italië, Spanje, Polen en Duitsland. Iedere show duurt 12 minuten. Op zaterdag 20 augustus wordt het winnende land bekendgemaakt. Vorig jaar was Spanje de grote winnaar.

Bereikbaarheid

Tijdens de instroom en uitstroom van bezoekers worden niet direct wegen afgesloten maar worden ‘maatregelen op maat’ genomen. Deze maatregelen richten zich vooral op de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. Het 2e doel is zorgen dat de weggebruikers het gebied zo goed mogelijk kunnen bereiken en verlaten.

Nieuw dit jaar is een maatregel om bezoekers makkelijker Scheveningen uit te laten rijden. Na de laatste vuurwerkshow wordt de situatie op de Zwolsestraat gewijzigd. Het weinige verkeer wat Scheveningen ín wil, wordt achter de parkeergarage Zwolsestraat geleid. De rijrichting wordt tijdelijk omgedraaid op de linkerrijstrook naar Scheveningen vanaf de Zwolsestraat. Dit heeft als positief gevolg dat bezoekers die de parkeergarage willen verlaten ongehinderd naar links kunnen richting de Van Alkemadelaan. Verkeer vanaf de Gevers Deynootweg kan vervolgens ongehinderd doorrijden op de eigen rijstrook.
Net zoals vorig jaar krijgen verschillende verkeerslichten Scheveningen uit langer groen.
De HTM zet extra bussen en trams in.

Tram

  • Vanaf Den Haag Centraal gaat lijn 9 rechtstreeks naar Scheveningen (Kurhausplein en Noorderstrand).
  • Vanaf Den Haag Hollands Spoor gaat lijn 11 naar Scheveningen Haven (vlakbij de boulevard).
  • Vanuit Delft gaat lijn 1 via Den Haag Centrum naar Scheveningen (Kurhausplein en Noorderstrand).
Kijk op www.9292.nl hoe laat de laatste tram terug gaat.

Bus

Buslijnen 21, 22 en 23 rijden in de richting van Scheveningen. Kijk voor meer informatie over het openbaar vervoer op: www.htm.nl. Ook rijden er nachtbussen van de HTM. De bussen en bushaltes van het nachtnet zijn te herkennen aan de lijnnummers N1 tot en met N6.

Auto

Bezoekers van buiten de stad die met de auto willen komen en lange files willen vermijden, kunnen het beste parkeren bij de P+R Hoornwijck dichtbij de A13 en A4. Van daaruit kunt u met het openbaar vervoer naar Scheveningen. U kunt ook gebruikmaken van de app 'Uit je auto' (www.uitjeauto.nl).
De parkeergarages in Scheveningen zelf, Kurhaus, Nieuwe Parklaan en Scheveningen Bad, zijn snel vol. Om een idee te krijgen hoe druk het is in de parkeergarages kunt u kijken op de website van het Vuurwerkfestival.

Goed doel

Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen heeft Stichting Blijf Vrouw gekozen als nieuwe charity partner voor de 37ste editie van het vuurwerkfestival. Stichting Blijf Vrouw zet zich in voor vrouwen uit de regio Haaglanden met een levensbedreigende ziekte die naast hun ziekte sociaal economische problemen hebben. Wilt u meer weten over deze stichting? Kijk dan op www.blijfvrouw.nl.

Meer informatie

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws