Aangepast zoeken

donderdag 4 augustus 2016

Politie houdt vier mannen aan met inbrekerswerktuig in Zoeterwoude

Zoeterwoude - Agenten troffen op donderdag 4 augustus rond 00.30 uur een voertuig aan op de Reiger met daarin vier mannen die zich daar verdacht ophielden. Na controle werden in het voertuig inbrekerswerktuigen aangetroffen en twee jerrycans met benzine.

Agenten zagen het voertuig met vier mannen erin rond 00.30 uur de Reiger inrijden. Agenten besloten het voertuig met de vier mannen erin te controleren. De mannen, allen bekenden van de politie, konden niet aangeven wat ze daar op dat tijdstip deden. Agenten besloten hierop het voertuig te controleren. In de kofferbak werden inbrekerswerktuigen, twee jerrycans met benzine en een tuinslang aangetroffen. De vier werden aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig bij zich hadden. Het gaat om twee mannen 21 en 24 jaar uit Leiderdorp, een 19-jarige man uit Sassenheim en een 20-jarige man uit Leiden. De politie onderzoekt of de jerrycans met benzine van diefstal afkomstig zijn. Het viertal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Inbrekerswerktuig

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads