Aangepast zoeken

zondag 21 augustus 2016

Politie houdt twee verdachten aan na woninginbraak in Delft

Delft - Bij de politie kwam zondagochtend 21 augustus de melding binnen dat er mogelijk was ingebroken in een woning aan de Churchilllaan. Een oplettende getuige had rond 02.30 uur vier mannen in een tuin van een woning zien staan. De getuige vertrouwde het niet en alarmeerde de politie.

Meerdere agenten keken in de buurt uit naar de vier verdachten. Uit onderzoek bij de woning bleek dat er inderdaad was ingebroken. In de omgeving zagen agenten vier mannen lopen. Een van de mannen werd op de Churchilllaan in de kraag gevat. Het gaat om een 22-jarige man uit Delft, een bekende van de politie. De andere drie namen de benen. Enkele minuten later hield de politie op de Vrijheidslaan een tweede verdachte aan, een 24-jarige man uit Delft. De andere twee wisten te ontkomen. De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Woninginbraken

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws