Aangepast zoeken

vrijdag 26 augustus 2016

Optreden Niels Geusebroek tijdens Cultuur locaal in het stadscentrum van Zoetermeer op 17 septemberZaterdag 17 september is het stadscentrum van Zoetermeer de locatie waar cultuur, zang, muziek en dans samenkomen. Cultuur Lokaal is een kleurrijk, gratis evenement waarin alle culturele veelzijdigheid die de stad rijk is naar voren komt.         

De stad bruist deze dag op het Stadhuisplein, Driekant, Promenadeplein en in het Stadstheater. Maar ook tussen deze locaties valt van alles te zien en te beleven met verrassende acts tussen het publiek.

Het podiumprogramma van Cultuur Lokaal biedt een grote diversiteit aan optredens van Zoetermeerse verenigingen zoals zangkoren, dansgroepen, theatergezelschappen en muziekkorpsen. Tevens geeft het Stadstheater met enkele previews, zoals een optreden van Niels Geusebroek, alvast een voorproefje van wat zij in het nieuwe seizoen te bieden hebben en wordt het festival opgeluisterd met muziek uit verschillende windstreken.

Naast het genieten van een veelzijdig podiumprogramma zijn er verschillende workshop en leuke creatieve activiteiten. Ook kan men lekker rondslenteren over de Zoetermeerse Cultuurmarkt waar de bezoeker kennis kan nemen van allerlei cultuurinstellingen, amateurgezelschappen en maatschappelijke organisaties die Zoetermeer rijk. En uiteraard ontbreken de eetkramen niet.

De dag wordt afgesloten met een grandioze finale “De Magie van de Musical” in de Grote Zaal van het Stadstheater. Aan de show wordt meegewerkt door vele talenten uit Zoetermeer op het gebied van zang, dans, muziek en circus. Kaarten voor deze finale kosten slechts 4 euro en zijn uitsluitend verkrijgbaar bij het Stadstheater.

Alle festivalonderdelen met uitzondering van de Finale zijn gratis toegankelijk!
Cultuur Lokaal wordt georganiseerd door De Stadsamateurs, CKC & partners, Stadstheater Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer. Het volledige programma wordt begin september bekendgemaakt via www.cultuurlokaalzoetermeer.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws