Aangepast zoeken

zaterdag 13 augustus 2016

Oproep gemeente Den Haag: Pokémonspelers, houd Kijkduin schoon en leefbaar

Pokemonbord KijkduinKijkduin is sinds enkele weken een trekpleister voor spelers van Pokémon Go. Met duizenden verzamelen zij zich op het Deltaplein om het spel te spelen. Veel ondernemers daar hebben de spelers verwelkomd. Er is zelfs een heus Pokémonbord geplaatst, als ludieke actie voor dit bijzondere spel.

Toch merkt de gemeente dat deze drukte ook zijn keerzijde heeft en dat de vele spelers in al hun enthousiasme door beschermd duingebied en tuinen van bewoners rennen. Ze ruimen niet altijd hun rommel op en plassen in portieken van de nabijgelegen appartementsgebouwen. Dat zorgt voor een vervelende situatie voor met name de bewoners. Daarom heeft de gemeente openbare toiletten en extra vuilnisbakken neergezet, wordt er extra schoongemaakt en zal ook meer en strenger gehandhaafd worden.

Om de drukte in goede banen te leiden wordt (in ieder geval het weekend van 12 en 13 augustus) extra verkeersregelaars ingezet. Ook worden er extra hekken geplaatst om het duingebied beter te beschermen. Daarnaast doen we een dringend beroep op de Pokémonspelers zelf om Kijkduin schoon en leefbaar te houden. Op die manier houden we Kijkduin gezellig voor zowel de spelers, de bewoners, de ondernemers en bezoekers.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws