Aangepast zoeken

vrijdag 12 augustus 2016

Man belandt in sloot na diefstal in Den Haag

Den Haag - De politie doet onderzoek naar een incident op de Erasmusweg op donderdagavond 11 augustus waarbij een man in een sloot in moeilijkheden kwam. Hij zou verdacht worden van een diefstal.

Politieagenten kregen om 19.30 uur de melding dat er een man in het water lag. Ter plaatse zagen zij dat de man inmiddels op de kant lag en dat de reanimatie al gestart was. De man, een 41-jarige Hagenaar, is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Politieagenten spraken met diverse getuigen om te achterhalen hoe de man in de sloot terecht kwam. Door getuigen is gezien dat de man op de fiets vluchtte voor twee andere mannen op de fiets. Het vermoeden is dat hij kort daarvoor werd betrapt bij een diefstal in een portiek aan de Geysterenweg. Op de Erasmusweg, nabij de Suiderasstraat, sprong de man van de fiets. Volgens getuigen sprong hij in de sloot, mogelijk om aan zijn achtervolgers te ontkomen. Diverse omstanders, waaronder ook de twee fietsers, stonden hierna te kijken naar de man in het water toen bleek dat hij in moeilijkheden kwam. De man verdween onder water. Een omstander ging het water in om hulp te bieden. Hij bracht de man op het droge en startte de reanimatie die agenten later van hem overnamen. De twee fietsers waren niet meer aanwezig. De drenkeling is vervoerd naar het ziekenhuis.

Getuige geweest? Bel de politie

De politie onderzoekt deze zaak en is op zoek naar de twee fietsers die achter de man hebben aangereden. De recherche komt graag in contact met getuigen die het voorval hebben gezien en is ook geïnteresseerd in beeldmateriaal dat kan leiden naar de identiteit van de twee fietsers. Heeft u informatie, bel dan met de recherche Zuiderpark via 0900-8844. Anoniem u verhaal vertellen kan via 0800-7000.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws