Aangepast zoeken

dinsdag 2 augustus 2016

Kitesurf marathon van Hoek van Holland tot Den Helder voor een gezond hartIn september of oktober vindt op afroep de allereerste kitesurf ultramarathon ‘Hoek tot Helder’ plaats. De organisator Kite 4 Charity is een stichting die zich in zet om geld op te halen voor de Hartstichting. Met deze 130 km lange ultramarathon van Hoek van Holland tot Den Helder zamelen zij geld in voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Levensreddend onderzoek
Elke dag schoppen hart- en vaatziekten, totaal onverwachts, honderden levens overhoop. Het treft niet alleen slachtoffers plotseling, maar ook hun dierbaren, naasten en omstanders. Veel mensen die getroffen worden door een hart- of vaatziekte hebben vooraf geen duidelijke klachten. Daarom is onderzoek belangrijk. Om voortekenen eerder te herkennen en meer slachtoffers te voorkomen.

Van Hoek van Holland tot Den Helder
De kitesurf marathon van Hoek van Holland tot Den Helder beslaat in totaal 130 km aan gure en klotsende Noordzee. Het is een volle dag op zee langs Nederlands meest iconische stranden: Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en als eindstop Den Helder. Zodra de wind het toelaat, wordt deze kitesurf marathon afgeroepen in een weekend in september of oktober 2016.

Elfstrandentocht
Toine de Klerk van Kite 4 Charity: “Vanwege de afstand en het heroïsche karakter van deze tocht kunnen we zeggen dat de legendarische Elfstedentocht er een zusje bij heeft. Kortom, de Elfstrandentocht is geboren!” Chris Dingemanse van Kite 4 Charity: “Het is de allereerste kitesurf marathon in Nederland en dan ook nog eens voor het goede doel. Een hardnekkig misverstand is dat alleen ouderen getroffen worden door hart- en vaatziekten. Jonge mensen zijn net zo goed slachtoffers van deze ziekten. Daar weigeren we ons bij neer te leggen.” Martijn van Dijk van Kite 4 Charity: “Het is een Spartaanse tocht en zeker niet voor iedere kitesurfer weggelegd. Het deelnemersveld bestaat dus uit kitesurfcracks die van een flinke uitdaging houden”.

Meer informatie is te vinden op www.hoektothelder.nl

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads