Aangepast zoeken

dinsdag 30 augustus 2016

Haags UIT Festival groter dan ooit

Den Haag heeft haar eigen UIT Nach. Met gratis voorstellingen start op zaterdagavond 3 september het nieuwe cultureel seizoen. Het festival gaat op 4 september op volle kracht door met activiteiten in de binnenstad.

Theaters tonen op 3 en 4 september wat er dit seizoen te zien is. Dat start met de allereerste UIT Nach. Er zijn 50 gratis voorstellingen in de hele stad. Zondag is de grote informatiemarkt. Rond het Lange Voorhout en het Spuiplein zijn gratis optredens.

UIT Nach

Aan de 1e Haagse UIT Nach doen 17 podia mee. Ook Cultuurankers, theaters in de wijk. Zo kunt u kennismaken met wat in Den Haag aan cultuur leeft.
Een gratis pendelbus vervoert het publiek vanuit het Lange Voorhout naar theaters op de route. Het programma op het Lange Voorhout begint om 20.00 uur met muziek.

Cultuurmarkt

Op zondag is er op het Lange Voorhout een grote informatiemarkt met 100 culturele instellingen. Een mooie plek om goedkoop kaartjes te kopen. Wie zelf cultureel actief wil zijn, vindt hier alle mogelijkheden. De markt opent om 12.00 uur.

Optredens

Op de cultuurmarkt op het Lange Voorhout staan ook 4 podia. Hierop zijn optredens van onder andere:
  • Paul de Munnik
  • Tim Knol
  • Den Haag Danst!
In Theater aan het Spui zijn dans-, theater- en knutselworkshops voor groot en klein. In Diligentia en de Koninklijke Schouwburg treden onder andere op:
  • Woezel en Pip
  • Mini en Maxi
  • Speelman en Speelman

Atrium

In het Atrium zijn van 13.00 tot 17.00 uur verschillende korte voorstellingen te zien. Er is circus en Haagse koren treden op.

Meer informatie

Kijk voor het uitgebreide programma van het Haags UIT Festival op www.haagsuitfestival.nl.
Tip voor de rest van het theaterseizoen: het actuele en meest volledige overzicht van alle theatervoorstellingen vindt u op www.denhaag.com.

Bereikbaarheid

In het weekend van het UIT Festival wordt het Lange Voorhout en Korte Voorhout (richting de stad in) afgesloten.

Bezoekers van de parkeergarage Plein kunnen wel via de Lange Houtstraat over het Korte Voorhout de stad uit. De parkeerroute richting de Kneuterdijk loopt over de Mauritskade en de Parkstraat.
Meer over werkzaamheden en evenementen in september.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws