Aangepast zoeken

dinsdag 23 augustus 2016

Gewonde en aanhouding na schietincident in Den Haag

Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar raakte gewond toen hij op maandag 22 augustus rond 16:55 uur in de Drebbelstraat werd beschoten. Agenten hielden dezelfde avond nog drie mannen aan. Twee van hen meteen nadat er geen betrokkenheid bleek weer vrijgelaten. De derde man zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.

Getuigen meldden het schietincident waarbij mogelijk meerdere daders betrokken waren. De daders vluchtten weg en lieten het 20-jarige slachtoffer gewond achter. Agenten stelden direct een onderzoek in. Daarbij hielden ze drie mannen aan. Twee mannen werden aangehouden in de Goeverneurlaan. Na onderzoek bleek dat zij niet betrokken waren bij het schietincident. Zij werden daarop direct in vrijheid gesteld. De derde man werd aangehouden in de Oudemansstraat na een tip van een getuige. Deze 27-jarige Hagenaar verdacht van betrokkenheid en zijn rol bij dit schietincident wordt onderzocht. Ook onderzoekt de politie de identiteit van de andere verdachten, die mogelijk met een auto zijn gevlucht.

Het 20-jarige slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn verwondingen niet levensbedreigend waren. Hij zal na behandeling uit het ziekenhuis worden ontslagen.

Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond en ze kan daarbij uw hulp goed gebruiken. Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk met dit schietincident te maken heeft? Bel dan 0900-8844. Anoniem uw tip doorgeven kan door contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws