Aangepast zoeken

dinsdag 16 augustus 2016

Eerste indoor FIVB World Tour beachvolleybal naar Den Haag

Het eerste indoor World Tour beachvolleybaltoernooi ter wereld zal in 2017, 2018 en 2019 in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag worden gehouden. In 2018 en 2019 zal de FIVB World Tour zelfs starten in de hofstad.

In Rio de Janeiro zetten FIVB voorzitter Ari Graça, wethouder Rabin Baldewsingh, Nevobo-voorzitter Peter Sprenger en Norbert Chevalier, directeur TIG Sports, vandaag hun handtekening onder een overeenkomst.

De ondertekening vond plaats op een bijzondere locatie: Het Volleyball House van de FIVB, een basisschool die door de wereldbond opgeknapt wordt, waardoor de leerlingen na de vakantie in een volledig gerenoveerd gebouw naar school kunnen.

Den Haag en beachvolleybal
Den Haag is al jaren dé beachvolleybalstad van Nederland en werkt vanuit haar topsportbeleid sinds 2007 intensief samen met de Nevobo. Gezamenlijk worden er (inter)nationale beachvolleybal evenementen verworven en georganiseerd.


Naast het semipermanente beachstadion op het sportstrand van Scheveningen wordt in 2017 ook de indoor-beachvolleybal trainingslocatie in Sportcampus Zuiderpark in gebruik genomen. Beach Volleybalteam Nederland, dat al jaren in Den Haag traint, krijgt daar de beschikking over een ultramoderne beachsporthal met zes beachvolleybalvelden.

Trots
Niet verwonderlijk dus dat de residentie na het EK, diverse World Tours en vorig jaar het WK, de gaststad wordt van het eerste indoor FIVB World Tour beachvolleybaltoernooi.

Wethouder Rabin Baldewsingh (Sport): ,,Ik ben er enorm trots op dat de start van dit wereldtoernooi naar Den Haag komt! Beachvolleybal is een belangrijke sport voor onze stad en past uitstekend bij onze ambities als sportstad aan zee. Dankzij deze overeenkomst is Den Haag straks niet alleen dé stad van het beachvolleybal in Nederland maar ook in de wereld."

Ook Michel Everaert (directeur evenementen van de Nevobo) is opgetogen over de nieuwe overeenkomst: ,,Fantastisch dat de samenwerking tussen Den Haag, TIG Sports en Nevobo ons weer op de internationale kalender zet. Voor de ontwikkeling van het beachvolleybal in Nederland is het van groot belang dat we onze topspelers aan ons eigen publiek kunnen laten zien. Door de mogelijkheden die sportcampus Zuiderpark biedt, kunnen wij een fantastisch beachvolleybalfeest organiseren voor zowel deelnemers als publiek. Wij zijn blij en dankbaar dat Den Haag ons wederom steunt in dit initiatief."

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws