Aangepast zoeken

woensdag 17 augustus 2016

Drie mannen aangehouden met balletjespistolen na schieten op personen in Den Haag


Den Haag - Dinsdagavond 16 augustus hield de politie op de Strandweg omstreeks 23.30 uur drie mannen aan voor het beschieten van personen met balletjespistolen.

Bij de politie kwam dinsdagavond rond 23.30 uur de melding binnen dat er op de Strandweg, ter hoogte van het Beachstadion, personen zouden zijn beschoten met een balletjespistool. Via cameratoezicht kon de politie live meekijken. Op de camera beelden leek het erop dat een man met een op vuurwapen gelijkend voorwerp op een voorbij rijdende personenauto schoot. Na de melding werden er meerdere politieauto's gestuurd.
Agenten troffen de betrokken personenauto aan en besloten de inzittenden middels een uitpraatprocedure aan te houden.

Drie verdachten, twee mannen van 20 jaar oud uit Naaldwijk en één man van 21 jaar oud uit Vlaardingen zijn aangehouden en over gebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er werden vier balletjespistolen en daarbij horende munitie aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.


Harde aanpak
De politie is blij met de alerte getuige die bij het zien van het (nep)vuurwapen direct de politie belde. De politie Eenheid Den Haag pakt het bezit en gebruik van vuurwapens namelijk hard aan en de hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is, mag de politie altijd bellen via 0900-8844 bellen. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen, ook ’s avonds of ’s nachts. Hoe meer vuurwapens van straat zijn, hoe beter.

(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws