Aangepast zoeken

dinsdag 9 augustus 2016

Brandweer in Actie

De brandweer voert landelijk acties voor betere arbeidsvoorwaarden met name over de pensioenafspraken. De politiek vindt dat ook mensen die werken met een zwaar beroep door moeten blijven werken tot 62 jaar. Dit is voor de brandweerman/vrouw fysiek en medisch niet haalbaar. Door de diverse acties in heel Nederland willen de medewerkers van de brandweer laten zien dat de pensioenleeftijd niet veranderd mag worden.

Ook in de regio Haaglanden wordt hiervoor actie gevoerd. Om het publiek te laten zien wat de brandweer doet en hoe zwaar het werk kan zijn, worden beide brandweerkazernes in Zoetermeer (Stadshart en Oosterheem) de komende maand augustus opengesteld.

Kazerne Stadshart open op zaterdag in augustus

Altijd al willen weten hoe zwaar het werk van een brandweerman/vrouw is en aan welke keuringen een brandweerman/vrouw moet voldoen?
Kom op zaterdag 13, 20 of 27 augustus 2016 tussen 10.00 en 13.00 uur een kijkje nemen in de kazerne Stadshart aan de Brusselstraat 4. Parkeren kan gratis in de naastgelegen parkeergarage.

Kazerne Oosterheem open op woensdagmiddag in augustus

Op woensdag 10, 17, 24 en 31 augustus 2016 tussen 13.00 en 16.00 uur zet de kazerne Oosterheem haar deuren open voor het publiek.

Er worden brandweervoertuigen opgesteld en de zware apparatuur waarmee de brandweer dagelijks werkt wordt tentoongesteld. U kunt ervaren wat de  brandweerman/vrouw ondergaat als hij/zij een ruimte vol rook moet betreden en er wordt voorlichting gegeven over brandveiligheid. 

Uiteraard is er de mogelijkheid om met brandweerlieden in gesprek te gaan over hun werkzaamheden.

Rookmelders winnen

Doe mee aan de brandweerquiz als je één van de kazernes bezoekt en maak kans op een gratis rookmelder ter waarde van € 25,-!

Maak tijdens uw bezoek een afspraak om uw woning door de brandweer op brandveiligheid te laten controleren en ontvang na de check een gratis rookmelder.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads