Aangepast zoeken

donderdag 11 augustus 2016

Bowler uit Zoetermeer naar EK bowlen in Brussel

Tegen het einde van de Olympische Spelen starten in Brussel de Europese kampioenschappen bowlen voor heren. Namens Nederland is Alex de Vries uit Zoetermeer één van de zes spelers die Nederland van 20 t/m 28 augustus gaat vertegenwoordigen.

Terug in de selectie
Omdat De Vries in 2015 vader werd was hij in de zomer van dat jaar afwezig op het EK in Aalborg. Dit jaar is hij weer terug en hoopt hij zijn goede prestaties uit het verleden te kunnen herhalen.

In 2013 kwam 33-jarige De Vries voor het laatst uit voor de Nederlandse bowlingselectie. Tijdens het WK die zomer werd hij tussen de complete wereldtop knap 9e. Enkele maanden later behaalde hij een 15e plek bij de mondiale World Cup. Ook aan Brussel heeft De Vries goede herinneringen. In 1999 werd hij daar tijdens het EK Teams voor jeugd Europees kampioen!

Programma
Het team van De Vries komt tijdens het EK uit in verschillende events: Doubles, Trio’s, Teams en Singles. De beste 24 spelers over alle events plaatsen zich aan het eind van de week voor het Masters Event, waarmee het toernooi op zondag 28 augustus wordt afgesloten. Het EK start zaterdag 20 augustus. Via dit EK hoopt de Nederlandse selectie zich te plaatsen voor het WK 2017 dat in Koeweit wordt georganiseerd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws