Aangepast zoeken

vrijdag 19 augustus 2016

Ambulance opzettelijk bijna aangereden op de rijksweg door agressieve Rijswijkse automobilist

Middelburg - Woensdagmiddag is een bestuurder van een personenauto na een dwaze rit over de A58 door de politie aan de kant gezet.

De politiemeldkamer kreeg rond 14.30 uur een melding van ambulancemedewerkers dat deze bij Bergen op Zoom op de A58 richting Vlissingen door een automobilist opzettelijk bijna waren aangereden. Toen de melding werd doorgegeven, reed de ambulance op dat moment ter hoogte van Rilland. Er lag in de ambulance een patiënt die verzorgd werd.

Achtervolging

Een agent van het team Verkeer reed onmiddellijk naar de A58 en startte de achtervolging. Het lukt uiteindelijk om de dwaze automobilist in Middelburg op de N57 bij de afslag Arnestein aan de kant te zetten en te controleren. Het bleek te gaan om een 23-jarige inwoner uit het Zuid-Hollandse Rijswijk.

Bijna-aanrijdingen

Navraag leerde dat de wegpiraat zeker vanaf Bergen op Zoom vele verkeersovertredingen had begaan. Zo haalde hij in via een zogenaamd verdrijvingsvlak en werden diverse auto's, waaronder de ambulance, ernstig afgesneden, waardoor bijna-aanrijdingen ontstonden. Ook haalde hij regelmatig in tussen twee auto's, die naast elkaar op de snelweg reden. Ook haalde hij in via de vluchtstrook. Hierbij overschreed hij ruim de maximale snelheid van 130 kilometer per uur. Al met al zeer gevaarlijk rijgedrag.

Rechter

Het rijbewijs van de Rijswijker werd onmiddellijk ingevorderd vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich later tegenover de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws