Aangepast zoeken

woensdag 27 juli 2016

Zoetermeerse pallethandel en vrachtwagens door brand verwoest

In de nacht van dinsdag op woensdag is rond half drie brand ontstaan op een bedrijfsterrein aan de Galvanistraat in Zoetermeer. Op dit terrein is een pallethandel gevestigd en was een grote hoeveelheid houten pallets aanwezig. Het bedrijfspand en de palletvoorraad van dit bedrijf zijn vrijwel geheel door de brand verwoest.

De brand heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een zeer grote en felle brand. De brandweer heeft snel veel blusvoertuigen en personeel moeten oproepen om de brand te bestrijden.
In de directe omgeving van het bedrijfsterrein bevindt zich geen andere bebouwing waardoor er geen overslag heeft plaatsgevonden. Enkele vrachtwagens die in de nabijheid geparkeerd stonden zijn door de enorme hitte uitgebrand. Een aantal andere voertuigen kon door de brandweer met veel water van de brand worden afgeschermd. Deze voertuigen zijn behouden gebleven.

Tijdens de brand is er veel rook vrijgekomen. Publiek en omwonenden zijn opgeroepen om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Verder zijn er meetploegen ingezet om de verspreiding en samenstelling van de rook te monitoren. Uit de meetresultaten is gebleken dat er geen gevaar voor de gezondheid is geweest. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

In de loop van de nacht werden de vlammen geleidelijk minder. De bluswerkzaamheden zullen echter nog de gehele woensdag in beslag nemen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads