Aangepast zoeken

donderdag 28 juli 2016

Zestien verdachten aangehouden in rechercheonderzoek naar woning- en auto-inbraken

Gouda - Met de aanhouding van zestien verdachten verwacht de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Den Haag een groot aantal woning- en auto-inbraken te hebben opgelost. Een aantal van de inbraken gepleegd door de groep criminelen die door het hele land opereerden, betrof inbraken door het openbreken van sleutelkluisjes. Zes verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Daarnaast heeft de politie nog 10 verdachten gehoord, waaronder zes helers. De verdachten zijn tussen de 17 en 32 jaar en komen voornamelijk uit Gouda. Twee van hen komen uit Vlagtwedde en Waddinxveen.

Een manier van inbreken van de groep verdachten was het inbreken bij hulpbehoevenden zoals bejaarden en gehandicapten door het openbreken van sleutelkluisjes. Met de sleutel uit het sleutelkluisje, dat aan de buitenkant van een woning hangt, wist men de woning binnen te komen. De inbraken door middel van het openbreken van sleutelkluisjes vonden veelal in de nachtelijke uren plaats terwijl de bewoners thuis waren. De verdachten doorzochten soms zelfs de slaapkamers waar de bewoners lagen te slapen. De recherche verdenkt de verdachten van 60 inbraken en diefstallen uit bestelbusjes.

Gereedschap

De Gouwenaars worden er ook van verdacht op grote schaal in en rond Gouda zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstallen uit bestelbusjes. Bij de inbraken waren de verdachten vooral op zoek naar gereedschap. Bij huiszoekingen werden ruim honderd stuks elektrisch gereedschap, sieraden, fotocamera's en een iPad in beslag genomen. Tijdens de doorzoekingen in vier woningen, in Vlagtwedde en drie in Gouda, werd één hennepkwekerij aangetroffen. Er werden ruim 800 hennepplanten vernietigd. De politie nam ook twee vuurwapens, een stroomstootwapen, pepperspray en een kleine hoeveelheid harddrugs in beslag.

Gecertificeerd sleutelkluisje

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) raadt mensen aan bij wie een sleutelkluisje moet worden aangebracht, alleen genoegen te nemen met een deskundig geinstalleerd en gecertificeerd kluisje. De stelregel is: heeft een kluisje een cilinder, dan moet deze cilinder drie sterren hebben. Het kluisje zelf moet minstens twee sterren hebben.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads