Aangepast zoeken

maandag 18 juli 2016

Westerpop: Nieuwe locatie, daverend succes

Louter en alleen zijn er goede reacties bij de organisatie van Westerpop binnen gekomen over de keuze van de nieuwe locatie van Westerpop voor het sportterrein van het Stanislas College. Het festival is dit weekend, onder ideale weersomstandigheden bezocht door 17.000 bezoekers. Dit betekend dat de weg naar het nieuwe festivalterrein, door bezoekers goed te vinden is. Het aantal bezoekers is een evenaring van de jubileumeditie in 2014.
Westerpop de 26e edtie was een daverend succes! Organisatie, vrijwilligers en publiek zijn laaiend enthousiast over de nieuwe locatie van het Delftse festival. Een jaar geen Westerpop in 2015 heeft geen enkele invloed gehad op de populariteit van het Delftse festival. Bezoekers waren vooral te spreken over de mooie locatie, die is gekozen. Met nog meer bomen omringd, geen stenen bouw in aanzicht en een overzichtelijk festivalterrein. De ruimte in beide flanken geven nog meer "rust" dan de vorige locatie. Juist die ruimtelijkheid werd door bezoekers zeer gewaardeerd. Ook de professionals (technici, leveranciers en artiesten managers) waren zeer te spreken over de nieuwe locatie. Op vrijdag was het gelijk al redelijk druk bij de start van het festival door Mala Vita. De afsluiter De Likt op deze eerste dag was een regelrechte voltreffer. 
Ook Birth of Joy maakte op de muziekliefhebbers indruk. De Peter Tetteroo Bokaal werd gewonnen door de band Leoparte. Op zaterdagmiddag kon Westerpop genieten van o.a Serious Talent 3FM, Max Meser, een uitermate en zeer symphatieke Waylon met een zeer druk bezochte show.
Een knallend goed beoordeelde show werd gegeven door de Ierse/Nederlandse combinatie van Band of Friends(top 3), Rockster Adje van den Berg met zijn Moonkings, werd het een echte zomeravond bij de grote hits van Novastar en hield de kwaliteit van de grasmat de pollen vast, bij een enorme springende massa bezoekers op de polka's van Russkaja!
Op het Stage Europe Network waren er weer verrassende shows te zien, van nieuw talent uit heel Europa. Het festival is zonder wanklank verlopen en de sfeer was top! Westerpop bedankt iedereen, voor het gevoel van euforie, met een ambitie in perspectief naar de toekomst.


0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads