Aangepast zoeken

zaterdag 23 juli 2016

Verdachte van drugshandel aangehouden door Flexteam in Den Haag

Den Haag - Het Flexteam Den Haag Centrum hield donderdagavond 21 juli op de Stille Veerkade een verdachte aan op verdenking van de handel in verdovende middelen. De man, een 48-jarige Rotterdammer, kwam de afgelopen twee jaar herhaaldelijk in beeld bij de politie. In het bijzonder op en rond de Doubletstraat zou hij in drugs handelen. 

Bureau Jan Hendrikstraat heeft de bestrijding van drugsgerelateerde overlast in het Oude Centrum hoog op haar prioriteitenlijst staan, mede naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. De nu aangehouden verdachte heeft al sinds begin dit jaar de aandacht van het Flexteam. Toen via de camera’s van cameratoezicht werd gezien dat hij vermoedelijk drugs verhandelde, werd een onderzoek naar de man gestart en een persoonsgebonden aanpak toegepast. 

Naar aanleiding van de aanhouding werd in de woning van de verdachte een doorzoeking verricht. Daarbij werden onder andere verdovende middelen en benodigdheden voor de handel daarin aangetroffen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verhoor en zal maandag 25 juli worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Flexteam 

Het Flexteam Den Haag Centrum wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in het centrum van Den Haag en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij. Persoonsgerichte Aanpak (PGA) 

De politie werkt met haar partners in het Veiligheidshuis samen in een persoonsgerichte aanpak (PGA). Door geprioriteerde personen naar een zorg- en/of justitieel traject te leiden wordt beoogd hardnekkige patronen van criminaliteit en overlast te doorbreken. Daarbij is niet alleen aandacht voor de persoon zelf, maar ook voor zijn (gezins)systeem met als doel te verhinderen dat de persoon opnieuw een strafbaar feit pleegt of ernstige overlast veroorzaakt. De politie heeft binnen de PGA een signalerende, adviserende, opsporende en handhavende rol. (politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads