Aangepast zoeken

zaterdag 16 juli 2016

Veel vluchten van, naar en via Turkije zijn geannuleerd.

De poging tot staatsgreep in Turkije van 15-16 juli 2016 lijkt mislukt. De rust is echter nog niet weergekeerd. Er vinden op verschillende plaatsen in het land grootschalige veiligheidsoperaties plaats. Met name in Ankara, maar ook in Istanbul zijn er nog schermutselingen en is de situatie nog onoverzichtelijk. Veel vluchten van, naar en via Turkije zijn geannuleerd. 
Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar Ankara en Istanbul. Bent u in Turkije? Wees extra alert. Blijf zoveel mogelijk binnen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Via het reisadvies, maar ook via de media. Houd contact met uw vliegmaatschappij/reisorganisatie.
Reis niet naar het grensgebied met Syrië en Irak. Reis niet naar de stad Diyarbakir. Maak daarbuiten alleen noodzakelijke reizen naar de grensprovincies met Syrië en Irak en de provincies in het zuidoosten van Turkije. Zie de rubriek ‘Onveilige gebieden’.
Er geldt voor het gehele land een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Dit komt door de opgelaaide strijd tegen de terroristische organisatie PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en de strijd tegen groepen als ISIS in Irak en Syrië. Zie de rubriek 'Terrorisme'.
Wees in het hele land voorzichtig, in het bijzonder in grote steden op drukke plaatsen. Overheidsgebouwen, politiebureaus, gebouwen van overige onderdelen van het Turkse veiligheidsapparaat, partijkantoren, politieke bijeenkomsten en demonstraties kunnen doelwitten zijn. Maar ook toeristen, toeristische attracties, metrostations, uitgaansgelegenheden, bushaltes, Europeanen en Europese objecten.
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld via de media. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Mijd politieke bijeenkomsten en demonstraties.
Sinds juli 2015 zijn de gevechten tussen de terroristische organisatie PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en de Turkse autoriteiten opgelaaid. Vooral in het zuidoosten van Turkije. De aanslagen van de PKK zijn vooral gericht op de Turkse strijdkrachten en ordediensten. De Turkse autoriteiten reageren met militaire operaties in deze provincies. Er vinden in verschillende steden en regio’s in het zuidoosten militaire operaties plaats waarbij soms zwaar wordt gevochten. Ook zijn er zware gevechten in de provincies Sirnak and Hakkari. Hierbij vallen bijna dagelijks doden en gewonden.
Als reactie op deze ontwikkelingen zijn er regelmatig in het gehele land demonstraties. Die ontaarden vaak in rellen en geweld. Vooral in de grotere steden.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads