Aangepast zoeken

maandag 25 juli 2016

Tips Team West: verdachte overval Bruna Rijswijk aangehouden

Rijswijk - De recherche van bureau Rijswijk hield zaterdag 23 juli een 36-jarige man uit Den Haag aan die ervan verdacht wordt een overval te hebben gepleegd op de Bruna in Rijswijk.

Overval Bruna Herenstraat
Op zaterdag 23 april werd omstreeks 08.30 uur een filiaal van de Bruna in de Herenstraat overvallen. De dader kwam met zijn fiets aan, pleegde de overval en ging er vervolgens weer op de fiets vandoor.


Op die bewuste zaterdagochtend waren winkeliers in de Herenstraat bezig hun winkels in orde te maken voor die dag. Ook de 64-jarige eigenaar van de Bruna was rond 08.30 uur bezig met de kranten. Op datzelfde moment kwam de overvaller vanaf de Haagweg de Herenstraat in fietsen.

Deze man fietste met zijn omafiets op de stoep en keek in het voorbijgaan de Bruna in. Daar zag hij iemand bezig met kranten. Niet veel later kwam dezelfde man de winkel binnen waarbij hij een vuurwapen trok toen hij vlakbij de eigenaar stond.

De eigenaar verzette zich tegen de overvaller. De verdachte vluchtte door het verzet en het geschreeuw van de winkelier de winkel uit. De winkelier ging achter hem aan. De overvaller sloeg hem meerdere keren hard met het wapen op zijn hoofd. De winkelier raakte daarbij gewond en de overvaller kon uiteindelijk op zijn fiets springen en er vandoor gaan. De winkelier moest in het ziekenhuis behandeld worden.

Tips Team West
Na de uitzending van Team West op 3 mei kwamen er meerdere tips binnen. De tips die binnenkwamen en de informatie die uit het onderzoek naar voren kwam, leidden naar de 36-jarige Hagenaar. Hij zit vast voor verhoor.

(politie.nl)

  

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads