Aangepast zoeken

maandag 4 juli 2016

SP Zoetermeer pleit voor betere arbeidsvoorwaarden Centurion

De SP Zoetermeer heeft afgelopen maandag tijdens het voorjaarsdebat gepleit voor betere arbeidsvoorwaarden voor mensen die via het re-integratieproject Centurion te werk gesteld worden bij verschillende bedrijven. 

Momenteel is het zo dat als mensen via Centurion te werk worden gesteld zij eerst twee maanden zonder loon moeten werken. Na deze twee maanden krijgen zij een arbeidsovereenkomst voor een half jaar waarmee ze bijstandsonafhankelijk worden. 

Dit betekent bijvoorbeeld dat een alleenstaande een contract van 28 uur per week krijgt aangeboden, waarmee hij precies zijn bijstandsuitkering verdient. De SP heeft voorgesteld om te stoppen met mensen de eerste twee maanden zonder loon te laten werken en in plaats daarvan met een proeftijd van één maand te werken. 


Daarnaast heeft de SP voorgesteld om mensen de mogelijkheid te geven om gedurende hun arbeidsovereenkomst bij Centurion op hun eigen tempo hun arbeidsritme op te bouwen naar full time werken. Hierdoor kunnen ze full time arbeidsritme opbouwen wat hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt vergroot. Daarnaast heeft de SP voorgesteld om de mogelijkheden te onderzoeken om mensen pensioen op te laten bouwen als zij via Centurion werken.


Raadslid Lennart Feijen: “De SP wil zowel werken zonder loon stoppen als mensen perspectief bieden op een baan met een fatsoenlijk inkomen. Daarom stellen we voor om mensen vanaf dag één te betalen voor het werk wat ze doen en ze de mogelijkheid te geven om in eigen tempo te groeien naar full time werken. Hierdoor ontvangen mensen loon voor het werk dat zij doen en zij kunnen hun arbeidsritme dusdanig opbouwen dat zij hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt vergroten.”

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads