Aangepast zoeken

donderdag 28 juli 2016

Schietpartij in de buurt van Rotterdams kinderdagverblijf

Rotterdam - Rond tien voor half drie zijn op de Nozemanstraat en op de Tielestraat in Rotterdam door onbekenden schoten gelost. Niemand raakte gewond. Eén of meerdere verdachten vluchtten vervolgens vermoedelijk met een auto weg.

Getuigen meldden bij de politie dat een manspersoon schoten loste op de Nozemanstraat. Uit voorzorg werd het nabijgelegen kinderdagverblijf gesloten en werden de kinderen binnengehouden. De ouders van de kinderen zijn door de leiding in kennis gesteld over het incident. Zij konden hun kinderen rond 16.00 uur weer ophalen.

Direct na het incident werd de wijk afgegrendeld op zoek naar de verdachte. Hierbij werd gebruik gemaakt van politiehonden, agenten te voet en de politiehelikopter. Korte tijd later werd een 22-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit schietincident. De politie zet het onderzoek voort.


Getuigen
Mensen die getuige zijn geweest van het incident en nog niet met de politie hebben gesproken of mensen die anderszins informatie hebben die kan helpen in het onderzoek, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Harde aanpak
De politie Eenheid Rotterdam pakt het bezit en gebruik van vuurwapens hard aan. Er wordt fors geïnvesteerd om het aantal illegale vuurwapens en nepwapens van straat te halen. Bijna dagelijks wordt een vuurwapen in beslag genomen. Samen met het Openbaar Ministerie, die hogere straffen eist bij bezit van vuurwapens, zet de politie alles op alles om de negatieve spiraal te doorbreken.

(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads