Aangepast zoeken

zaterdag 16 juli 2016

Reisadvies Turkije na staatsgreep

Op dit moment is in Turkije een poging tot staatsgreep gaande. Het ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de situatie in Turkije nauwgezet. Er is een crisisteam opgericht om de ontwikkelingen te volgen en hulpvragen van Nederlanders te beantwoorden.

Minister Koenders heeft vannacht met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu over de zeer zorgelijke situatie gesproken. Ook was er contact tussen minister Koenders en premier Rutte. De minister staat in voortdurend contact met de Nederlandse ambassadeur in Ankara, Kees van Rij, en het crisisteam in Den Haag.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is geactualiseerd en wordt voortdurend bijgewerkt. Nederlanders wordt geadviseerd binnen te blijven en de ontwikkelingen goed te volgen. Via het reisadvies, de twitterkanalen @minbz en @247bz maar ook via de media.


Minister Koenders heeft gesproken met HV Mogherini en aangedrongen op gezamenlijk spoedoverleg van de ministers van BZ van de EU over de situatie in Turkije. 'Slachtoffers moeten voorkomen worden. Het geweld moet stoppen. Ik roep op tot terughoudendheid en respect voor democratische instituties', aldus minister Koenders.

Reisadvies Turkije

Laatst gewijzigd op: 16-07-2016 | Nog steeds geldig op: 16-07-2016
Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar Ankara en Istanbul. Op verschillende plaatsen in het land zijn er grootschalige veiligheidsoperaties. Bent u in Turkije? Wees extra alert. Blijf zoveel mogelijk binnen.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads