Aangepast zoeken

donderdag 7 juli 2016

Proef parkeerontheffing mantelzorgers

Vanaf 1 augustus start de gemeente met een proef, waarbij mantelzorgers voor € 15,65 een parkeervergunning kunnen aanvragen. De proef duurt een jaar, daarna worden de resultaten geëvalueerd.

Voorwaarden

De parkeervergunning is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand die woont in een betaalde of blauwe parkeerzone in Zoetermeer. Om de mantelzorgtaak goed uit te kunnen voeren, is soms een parkeerontheffing noodzakelijk. De vergunning geldt alleen in de directe woonomgeving van de zorgvrager. Iemand is mantelzorger als de zorg die wordt verleend minimaal drie maanden duurt en acht uur per week in beslag neemt.

Aanvragen

Om in aanmerking te komen voor de parkeervergunning moet u zich eerst registreren als mantelzorger op www.zosamen.nl/mantelzorgers. ZoSamen is een netwerk van vrijwilligers en professionele welzijnsorganisaties met grote kennis op het gebied van mantelzorg(ondersteuning) en (zorg)vrijwilligersondersteuning. ZoSamen bekijkt tijdens een korte intake of u in aanmerking komt voor registratie als mantelzorger en de parkeervergunning.


0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads