Aangepast zoeken

dinsdag 12 juli 2016

Pokémon Go, Telefoon weg

Pokémon Go is laatste hype. Het spel is al op meer telefoons terecht gekomen dan het populaire Tinder. De waarde van de producent is inmiddels gestegen naar ruim 9 miljard dollar.

Er zijn echter wat nadelen aan het spel. Mensen lopen starend op hun telefoonscherm als zombies rond op zoek naar de virtuele Pokémons. Ze letten niet meer op hun omgeving en de Pokémons verschijnen overal. De kans op een ongeval neemt daarmee drastisch toe.

De personen die het meeste baat hebben bij het spel zijn de straatrovers. Doordat Pokémonspelers niet meer op hun omgeving letten kunnen straatrovers makkelijk hun slag slaan. De straatrover kan zijn "werk" veel makkelijker doen en hoeft niet op jacht naar mensen die aan het bellen, tweeten of facebooken  zijn. Dit is de droom van iedere straatrover.

Ook de politie krijgt ook steeds meer meldingen van verdachte situaties. De politie Haarlemmermeer plaatste dit bericht op Facebook:

Haarlemmermeer - Er is een nieuwe rage in het land: Pokémon Go. Hierbij moet je met je mobiele telefoon naar allerlei locaties. Dit geeft bij ons veel meldingen van verdachte situaties. Wij proberen hier zoveel mogelijk op te investeren. En de mensen te controleren.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads