Aangepast zoeken

dinsdag 19 juli 2016

Pokémon speler slachtoffer van straatroof in Delft

Delft - Een speler van Pokémon Go raakte op maandagmiddag 18 juli aan de Poptahof zijn telefoon kwijt toen deze door een onbekende man uit zijn handen werd getrokken. De politie zoekt getuigen.

Om 15.45 uur liep de 16-jarige Delftse jongen in de speeltuin van het parkje tussen Poptahof Zuid en Poptahof Noord. Met zijn telefoon in beide handen liep hij richting wat bosjes om daar een virtuele Pokémon te vangen. Op dat moment liep er een man zijn richting op. Deze man had ook een mobiele telefoon in zijn handen waardoor het leek of hij ook deel nam aan het spel. Dit bleek niet het geval toen hij opeens de telefoon van de jongen uit diens handen trok en daarna wegrende tussen de flat Poptahof Noord in de richting van de Westlandseweg.

Signalement

De verdachte is tussen de 20 a 25 jaar oud en heeft een licht getinte huidskleur. Hij was gekleed in een zwart trainingspak, vermoedelijk van het merk Nike en had een zwarte pet op zijn hoofd. Hij droeg hoge, zwarte Nike sportschoenen van een ouder model.

Tips? Bel de politie

Bent u getuige geweest van deze diefstal, dan komt de recherche Delft graag in contact met u via 0900-8844.

Blijf alert

De politie vraagt spelers van dit spel goed op hun telefoon te letten. Tijdens het spel ligt de aandacht soms wat meer op het vangen van de Pokémon, dan bij het veilig omgaan met hun telefoon en de omgeving. Hou dus ook je ogen open voor wat er in de echte wereld gebeurt.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads