Aangepast zoeken

zondag 24 juli 2016

Meerdere aanhoudingen in Goudse centrum

Gouda - Agenten in het centrum van Gouda hadden in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli hun handen vol aan de aanhouding van een aantal verdachten in het uitgaansgebied van Gouda. De verdachten maken allen deel uit van de Goudse Top 60.

Omstreeks 04.15 uur was op de beelden van cameratoezicht te zien dat er op de Zeugstraat een vechtpartij gaande was. Ter plaatse gesnelde agenten wilden de identiteit van de meest vervelende persoon uit de groep vaststellen, maar hij was niet van plan daaraan mee te werken. Uiteindelijk werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan het bevel zich te identificeren. Uiteindelijk werd duidelijk dat het een 26-jarige man uit Boskoop betrof.

Tijdens de aanhouding van de man, lopen de gemoederen hoog op en heeft de situatie een aanzuigende werking op voorbijgangers. Om een nog grotere toeloop van publieke te voorkomen, vorderen de aanwezige agenten de voorbijgangers om hun weg te vervolgen en de straat te verlaten.

Plotseling rijdt er echter een scooter met twee opzittenden, naar later bleek een 18-jarige Goudenaar en een 26-jarige man uit Nieuwerbrug, dwars door het publiek. Ook zij worden gesommeerd de straat te verlaten. De 18-jarige begint direct de agenten grof te beledigen, waarop zij besluiten hem aan te houden. Hij verzet zich dermate hevig dat de agenten geweld en pepperspray moeten gebruiken om hem onder controle te brengen. De 26-jarige man die met de jongen op de scooter zat, probeert de aanhouding van zijn vriend te belemmeren en wordt ook aangehouden. Ook hij verzet zich hevig, waardoor de agenten zich genoodzaakt zien om hem met geweld en pepperspray onder controle te brengen.

Een 20-jarige man uit Gouda besloot zich eveneens met de aanhouding te bemoeien en de agenten te belemmeren. Ook hij werd aangehouden en verzette zich hevig. Op het moment dat agenten een van de verdachten naar het bureau wilden vervoeren, stond er plotseling een 40-jarige Goudenaar naast hun surveillancewagen die zijn geslachtsdeel liet zien. Dat maakte dat hij als vijfde verdachte werd aangehouden, maar ook hij liet zich niet zonder slag of stoot aanhouden. Nadat hij onder controle werd gebracht, troffen de agenten bij hem een boksbeugel aan.

Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Zij maken allen deel uit van de Top 60.

Top 60

De Goudse Top60 aanpak is een gezamenlijke aanpak van de Politie, de gemeente Gouda en een groot aantal (veiligheids)partners binnen het Veiligheidshuis Hollands Midden. De aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes (zoals overval en straatberoving). De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads