Aangepast zoeken

woensdag 20 juli 2016

Insluipingen en woninginbraak opgelost in Den Haag

Den Haag - Rechercheurs hebben acht insluipingen in de Van der Kunstraat en een woninginbraak in de Dedemsvaartweg opgelost. De diefstallen vonden plaats tussen maart en juni. De agenten van het woninginbrakenteam van Den Haag Zuid hielden op zondag 17 juli twee verdachten aan en rondde daarmee de verschillende zaken af.

Studentenkamers

Een 24-jarige Hagenaar wordt verdacht van acht insluipingen in de Van der Kunstraat in mei en juni. De insluiper wachtte in het gebouw met studentenwoningen zijn kans af tot een student de kamer verliet zonder af te sluiten, bijvoorbeeld voor een kort bezoek aan een flatgenoot of een toiletbezoek. Bij de snelle insluipingen werden mobiele telefoons en laptoppen gestolen. De 24-jarige werd op zondag 17 juli aangehouden. Hij was daarnaast in het bezit van een gestolen scooter. Ook hiervoor zal hij zich voor een rechter moeten verantwoorden. Op woensdag 20 juli wordt de verdachte voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Voorkom insluipingen

Laat een studentenkamer niet onbeheerd achter en sluit deze altijd af, ook bij korte afwezigheid. 

Woninginbraak

Bij een woninginbraak aan de Dedemsvaartweg op 28 maart werd kleding en geld gestolen. Forensisch rechercheurs vonden in de woning een DNA-spoor. Dankzij dit spoor, camerabeelden en verder rechercheonderzoek kwamen vier verdachten in beeld. Eerder werden een 21-jarige en 22-jarige Hagenaar in verband met deze inbraak aangehouden en door een rechter veroordeeld. De 22-jarige verdachte kreeg voor de inbraak een celstraf van vier maanden opgelegd, waarvan een maand voorwaardelijk. De 21-jarige kreeg op verdenking van heling een voorwaardelijke straf van een maand opgelegd. Een 27-jarige plaatsgenoot zal zich later voor een rechter moeten verantwoorden. De vierde verdachte in deze zaak, een 20-jarige Hagenaar, werd op zondag 17 juli aangehouden. Op woensdag 20 juli wordt hij voorgeleidt voor de rechter-commissaris. Met de aanhouding van deze vierde verdachte gaat de politie er vanuit ook dit misdrijf te hebben opgelost. 
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads