Aangepast zoeken

maandag 25 juli 2016

Hondenlosloopgebeid in Bentwoud op een nieuwe plek

In het Bentwoud moeten honden aan de lijn, behalve in de twee hondenlosloopgebieden. Op 1 juli 2016 is het hondenlosloopgebied in het midden van het Bentwoud verplaatst. De afgelopen maanden is er gewerkt aan de inrichting van het nieuwe hondenlosloopgebied.

In het gebied zijn bomen geplant, wandelpaden aangelegd en een bank geplaatst. Om een groot deel om het gebied is een hek geplaatst en de bebording met de juiste regels is aangepast. Het hondenlosloopgebied is toegankelijk voor mensen met loslopende honden. In het huidige losloopgebied zal de regel honden aan de lijn gaan gelden.

Waarom verplaatsen

De provincie heeft een nieuwe, veilige en grotere parkeerplaats aangelegd bij de rotonde aan de N209. De tijdelijke parkeerplaats wordt voor het publiek gesloten. Het oude hondenlosloopgebied is niet meer direct vanaf een parkeerplaats toegankelijk. Ook is er dwars door het huidige hondenlosloopgebied een fietspad aangelegd. Dat is zowel voor loslopende honden als voor de fietsers geen ideale situatie. Het nieuwe hondenlosloopgebied ligt direct aan de parkeerplaats.

Nieuwe plek hondenlosloopgebied

U kunt een pdf bestand downloaden met daarop de nieuwe hondenkaart Bentwoud.
Hondenkaart Bentwoud (pdf)

Hond los maar in het zicht en onder appèl

Honden los laten lopen houdt niet in dat de hond mag doen wat hij wil. Honden mogen bijvoorbeeld geen wild verstoren. Bovendien mogen loslopende honden geen hinder veroorzaken bij andere bezoekers. De hond moet altijd in het zicht zijn van de hondenbezitter. De hondenbezitter is verantwoordelijk voor het gedrag van de hond.

Nieuwe toegangsregel

In het nieuwe hondenlosloopgebied wordt de toegangsregel “niet meer dan drie honden per begeleider” van kracht. Deze regel is ook al in andere delen van het Bentwoud ingesteld.

Hondenstrandje

In het nieuwe hondenlosloopgebied komt ook een klein hondenstrandje. Omdat op de geplande plaats een meerkoet broedt kan deze nu niet aangelegd worden.

Contact

Indien u vragen heeft kunt u een mail sturen naar de boswachter: westvoorden@staatsbosbeheer.nl 

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads