Aangepast zoeken

dinsdag 5 juli 2016

Hennepkwekerij ontdekt aan de Hitchcockstrook in Zoetermeer door wateroverlast

Zoetermeer - De politie heeft zondag 3 juli een hennepkwekerij in een woning aan de Hitchcockstrook ontdekt en ontmanteld. Er werden ruim 170 hennepplanten aangetroffen.

Agenten waren rond 17.00 uur naar de woning gegaan in verband met wateroverlast vanuit de betreffende woning. De agenten troffen in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Een 36-jarige man uit Zoetermeer kwam tijdens het onderzoek van de agenten de woning binnen lopen. Hij is aangehouden en zijn betrokkenheid wordt onderzocht. 

Meld hennepkwekerijen!

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads