Aangepast zoeken

woensdag 20 juli 2016

Hennepkwekerij in Voorburgs bedrijfspand ontmanteld

Voorburg - In een leegstaand bedrijfspand aan de Koningin Julianalaan heeft de politie dinsdagmiddag 19 juli een hennepkwekerij ontmanteld. Er stonden verspreid over twee ruimtes ruim 650 planten.


Rond half een kwam er bij de politie een melding binnen dat in de kelder van het pand hennepplanten waren aangetroffen. De kwekerij is, door een gespecialiseerd bedrijf, direct geruimd. De watertoevoer en de elektriciteit zijn afgesloten. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijken voor de hennepteelt.

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:
- Warme en/of vochtige muren
- Non-stop zoemende of brommende geluiden
- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
- Stankoverlast in de vorm van henneplucht
- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
- Continue condensvorming op de ruiten
- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads