Aangepast zoeken

maandag 18 juli 2016

Hennepkwekerij aangetroffen aan de Handelrode in Zoetermeer

Zoetermeer - Agenten ontmantelden zondag 17 juli een hennepkwekerij met ruim 300 planten aan de Handelrode in Zoetermeer.

De politie bezocht de woning in verband met een niet betaalde boete. De agenten zagen een afzuiginstallatie in de woning hangen en roken een henneplucht. In de woning bleek er een hennepkwekerij in de kruipruimte te zitten. Agenten namen de planten en de bijbehorende apparatuur in beslag en stellen een onderzoek in naar de exploitant van de kwekerij.

Hennep

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads