Aangepast zoeken

woensdag 6 juli 2016

Gezochte Zoetermeerse overvaller opgepakt in Den Haag

Den Haag - Het EVA-team van politie eenheid Den Haag heeft dinsdag 5 juli twee gezochte mannen aangehouden die nog celstraffen moesten uitzitten. Het gaat om een 21-jarige man uit Noordwijk en een 40-jarige man uit Zoetermeer.

De 21-jarige man werd gezocht omdat hij na zijn proefverlof, eind juni, niet terug was gekeerd naar de Penitentiaire Inrichting. Het EVA-team wist de man uiteindelijk te traceren in Den Helder waarna hij dinsdag op straat kon worden aangehouden. De man zat een gevangenisstraf uit vanwege overtreding van de Opiumwet. Hij moet nog de resterende 455 dagen uitzitten. De politie onderzoekt of deze man ook betrokken is geweest bij een vuurwerkincident in een tuin aan de Westerhout in Noordwijkerhout op zaterdag 2 juli.

De man van 40 jaar werd 21 juni jl. door de Rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor betrokkenheid bij een gewapende overval in Zoetermeer in 2015. De man stond gesignaleerd, maar  werd echter al snel door het EVA-team gevonden en in Den Haag aangehouden.

EVA-team

Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads