Aangepast zoeken

maandag 4 juli 2016

Gemeente werkt aan betere toegankelijkheid Mandelabrug

De gemeente gaat het komend half jaar de toegang van de Mandelabrug aan beide zijden van de brug vernieuwen. De entrees hebben straks twee roltrappen met in het midden een nieuwe lift. Daarmee wordt de Mandelabrug veel beter voor iedereen toegankelijk, in het bijzonder voor mensen met kinderwagens, ouderen en mindervaliden. Frequente storingen zorgden er ook voor dat reizigers de trein of tram niet goed konden bereiken. De totale werkzaamheden duren tot voorjaar 2017. Wij vragen uw begrip voor het ongemak.

Twee weekends

Het eerste deel van de werkzaamheden bestaat uit werkzaamheden aan de roltrappen. Tijdens twee achtereenvolgende weekends in juli is de Mandelabrug daarom beperkt toegankelijk. Beide weekends zijn er verkeersregelaars op de Mandelabrug aanwezig om reizigers de weg te wijzen. Komend najaar worden de liften aangebracht.

Planning

Wanneer: vrijdag 15 juli (19.00 uur) tot maandag 18 juli (6.00 uur)
Wat: werkzaamheden roltrappen aan de zijde Rokkeveen.
Gevolgen: de roltrappen aan de zijde van Rokkeveen zijn tijdens het weekend buiten gebruik. De liften en de buitentrap kunnen wel worden gebruikt. De werkzaamheden staan op borden aangegeven.
Wanneer: vrijdag 29 juli (19.00 uur) tot maandag 1 augustus (6.00 uur)
Wat: werkzaamheden roltrappen aan de zijde Driemanspolder.
Gevolgen: de roltrappen aan de zijde Driemanspolder zijn buiten gebruik. De liften en buitentrap kunnen wel worden gebruikt.

Entree van de stad

Het gebied langs de A12, station Zoetermeer en de Mandelabrug is dé entree van de stad. Via dit knooppunt van bedrijvigheid passeren dagelijks ruim 200.000 auto's onze stad en gebruiken elke dag 6000 passanten de brug. Gemeente, ondernemers en inwoners willen de kansen van het gebied benutten. Samen werken ze aan vernieuwingen en creatieve projecten.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Mandelabrug vindt u via www.zoetermeer.nl/wegwerkzaamheden, de wijkpost Centrum en Rokkeveen of via telefoon 14 079.


0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads