Aangepast zoeken

woensdag 13 juli 2016

Drie hennepkwekerijen in twee Haagse woningen aangetroffen

Den Haag - De politie van Den Haag Zuid heeft dinsdagavond 12 juli drie hennepkwekerijen in twee woningen aangetroffen. Bij één van de woningen gebeurde de vondst na wateroverlast, terwijl een melding van een ruzie de aanleiding was om de andere woning binnen te gaan.

In deze laatstgenoemde woning, aan de Escamplaan, zou een ruzie in de woning zijn. De politie trof echter niemand aan, maar wel een hennepkwekerij met 196 planten. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Wateroverlast

Diezelfde avond was er een melding van een enorme wateroverlast in een woning aan de Schimmelweg. Behalve het water ontdekten de hulpdiensten ook in twee ruimtes hennepkwekerijen. Op de eerste verdieping stond een kwekerij met 150 planten en op de tweede verdieping één met 158 planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Het energiebedrijf gaat hier aangifte van doen. De politie doet nader onderzoek naar de eigenaar van de kwekerijen.

Meld hennepkwekerijen!

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

 Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.


0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads