Aangepast zoeken

vrijdag 8 juli 2016

Danielle Vermaat uit Zoetermeer werkte mee aan grootste DJ boek ooit

Daniëlle de Kooker - Vermaat uit Zoetermeer werkte mee aan het grootste DJ boek ooitgemaakt; het Dutch DJs boek. Haar copywriting bureau, DanceWrite, is gespecialiseerd in DJs en artiesten en levert onder andere biografieën, persberichten, interviews en overige promotionele teksten. Het Dutch DJs project was voor de Zoetermeerse een bijzonder project waarin haar expertise goed tot z’n recht kwam. Onderstaande blog getuigt hiervan.

BLOG – door Daniëlle de Kooker – Vermaat

De (verborgen) helden van de Nederlandse dance scene
Stress. Paniek. Onzekerheid. Anthony Donner heeft me zojuist benaderd voor een monsterproject. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen, om naast mijn eigen bedrijfje én het plannen van mijn bruiloft ook nog eens tientallen interviews uit te werken? Binnen zo’n korte tijd? Er klinkt een stemmetje in mij dat heel hard nee roept. Maar kom op, Daan, jij kan dit! Als Anthony 300 interviews kan schieten, kan jij er toch ook vast wel een stuk of wat uitwerken? Dit project is te mooi om te laten liggen. Je komt in een boek! EEN BOEK! Na een nachtje woelen spreek ik Anthony voor het eerst persoonlijk, en ik ben meteen om. Wat is die man gedreven. En wat een tof project. Ik besluit om mezelf mee het avontuur in te storten en mijn vrije avonduurtjes en weekenden achter mijn laptop door te brengen, me verdiepend in het leven van de (verborgen) helden van de Nederlandse dance scene.

In die vier maanden leer ik de DJ scene van een hele andere kant kennen. Na 5 jaar bij Armada Music te hebben gewerkt, inmiddels mijn eigen bedrijfje in de dance te hebben én binnenkort te trouwen met mijn eigen DJ/producer, dacht ik dat ik toch best een hoop van deze industrie af wist. Maar Anthony heeft het tegendeel bewezen. Zo ontdekte ik dat Dennis Waakop-Reijers het grote breinachter mijn favoriete Tiësto klassiekers was, dat Don Diablo stiekem liever in de film industrie had gezeten, Ferry Corsten eigenlijk nooit DJ had willen worden en Jochen Miller opgroeide in de club van zijn ouders. Dit project was één grote trip down memory lane. Zo werkte ik het interview uit van Riel, bij wie ik mijn eerste stage in de dance scene deed. Maar ook van Maykel Piron, Raymond van Vliet en Armin van Buuren, mijn oude bazen bij Armada Music en Cloud 9. Het toppunt was natuurlijk hetuitwerken van het interview van Michael de Kooker, mijn geliefde ghostproducer en – binnenkort – echtgenoot. En nee, dat maakte het niet persé makkelijker.

Ik heb er ontzettend van genoten om van iedereen een andere kant van het verhaal te ontdekken. Het grote succes klinkt fantastisch, maar ondertussenbegin ik mijn werk als copywriter – alleen achter mijn laptopje – steeds meer te waarderen. Het was leerzaam, verrassend en een project dat ik nooit zou hebben willen missen. Anthony, nogmaals bedankt voor dit Dutch DJ’s avontuur, de grootste held in dit boek ben jij! 

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads