Aangepast zoeken

dinsdag 19 juli 2016

Celstraf geëist tegen vrouw verdacht van woningoverval bejaarde vrouw

Het OM in Den Haag heeft 3 jaar gevangenisstraf geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk tegen een 35-jarige vrouw uit Den Haag die ervan wordt verdacht op 27 maart 2014 een bejaarde vrouw te hebben overvallen in haar woning. Aan het eind van de ochtend die dag belde de overvalster aan bij de woning. De bewoonster keek door het raam om te zien wie er voor de deur stond en zag een vrouw staan, die tegen haar zei een pakje uit Thailand voor haar neef te hebben. De neef had enige tijd daar gewoond dus de bejaarde vrouw geloofde de vrouw en opende de deur.

 Zij werd gelijk bij haar schouder gepakt en naar achteren geduwd. Ze pakte de rollator van de vrouw af en voorkwam dat zij op de alarmknop die op haar rollator zat kon drukken. De overvalster duwde de oude vrouw haar woonkamer in en deed een arm om haar nek. Ze eiste geld of anders zou ze de bejaarde vrouw veel pijn doen. Het slachtoffer gaf haar spaargeld in totaal €85,-. Het slachtoffer zag kans een alarmknop in te drukken en haar belager ging ervandoor.

De politie startte en onderzoek maar de dader werd niet direct gevonden. Een jaar na de overval meldde zich een getuige die zei te weten wie de overval had gepleegd. Uiteindelijk kon de vrouw worden aangehouden. Zij heeft de overval bekend.

De officier van justitie noemde ter zitting de ernst van de feiten. Een bejaarde vrouw wordt in haar eigen woning met geweld overvallen. De officier van justitie verwijt het de verdachte dat zij eerst het vertrouwen van het slachtoffer wist te winnen door de neef uit Thailand te noemen. Woningovervallen tasten het veiligheidsgevoel van slachtoffers in hun eigen huis vaak ernstig aan, zo ook het slachtoffer in deze zaak.
(om.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads