Aangepast zoeken

zaterdag 2 juli 2016

Buma (CDA): invoeren van de dienstplicht

De verbinding tussen verschillende groepen in de samenleving moet terugkomen. Daarom pleit het CDA voor een dienstplicht. Dat zegt Sybrand Buma vandaag in een interview met het AD
De boosheid in het land lijkt alleen maar toe te nemen, en uit zich bijvoorbeeld in geweld tegen politieagenten, ambulancepersoneel, buschauffeurs en journalisten. Maar ook in de politiek is sprake van krachttermen, taalverruwing en polarisatie, waar collega-politici worden weggezet op sociale media en gezamenlijke activiteiten worden gebruikt om te splijten. Dat is niet normaal en moet veranderen.
“Nu zijn we 17 miljoen individuen geworden, die vooral moeten doen wat ze willen, ieder voor zich. Dat het individu zo vooraan is komen te staan, vind ik juist een probleem dat opgelost moet worden. We moeten zorgen dat groepen elkaar weer tegenkomen. We schelden, over de overheid, over anderen, over Europa. Maar zodra iemand wordt gevraagd wat hij zelf aan de problemen doet, kruipt hij weg achter zijn telefoontje om daarop de wereld te bekijken”, aldus Buma.
Met het invoeren van de dienstplicht zorgen we dat verschillende groepen samen verantwoordelijk worden, bijvoorbeeld voor het verdedigen van het land. Dat kan natuurlijk niet ineens. Laten we beginnen met de raddraaiers. (cda.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads