Aangepast zoeken

zaterdag 16 juli 2016

ANWB Alamrcentrale overspoeld met vragen

De ANWB Alarmcentrale is in de nacht van vrijdag op zaterdag overspoeld met telefoontjes, zowel van Nederlanders die in Turkije zitten als van mensen die er nog naartoe gaan. De meesten vragen zich af of het nog wel veilig is om in Turkije te zijn na de couppoging van een groep militairen. Volgens een woordvoerder van de ANWB is het lastig op dit moment antwoord te geven op die vraag, in veel gevallen zullen mensen de ontwikkelingen moeten afwachten.
Er hebben zich nog geen Nederlanders gemeld die door de onrust in Turkije in problemen zijn gekomen.

Vliegen naar Turkije

Sta je op het punt naar Turkije te reizen, check bij de luchtvaartmaatschappij of je vlucht volgens schema doorgaat of geannuleerd is.

Transavia

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft voor zaterdag alle ochtendvluchten vanaf Schiphol naar Turkse bestemmingen gecanceld.
Er is ook een vlucht geannuleerd die vanaf Rotterdam The Hague Airport zou vertrekken.

Corendon

Over de vluchten die in de middag vertrekken, is nog geen besluit genomen.
De vluchten van Corendon vanaf Schiphol en Eindhoven gaan zaterdag vooralsnog gewoon door. ,,Er is geen negatief reisadvies, dus vliegen we gewoon'', aldus directeur Atilay Uslu. ,,We hebben alleen maar vluchten naar de kust en daar is helemaal niets aan de hand. De mensen willen ook gewoon op vakantie. We krijgen nauwelijks annuleringen binnen.''
De maatschappij heeft momenteel 5000 Nederlandse toeristen in Turkije zitten en is van plan zaterdag 1510 toeristen naar dat land te vervoeren. Het bedrijf heeft echter twee toestellen gecharterd bij Transavia die niet zullen vertrekken. Uslu: ,,De 190 mensen die hiermee zouden vertrekken dreigen hierdoor gedupeerd te worden. Hetzelfde geldt voor 190 mensen die in Turkije op hun terugvluchten wachten. We zijn momenteel op zoek naar een oplossing door andere vliegtuigen in te zetten.''

TUI

De vluchten van TUI van zaterdag naar Antalya, Bodrum en Kusadasi worden volgens schema uitgevoerd. Reizigers die dit weekeinde met deze organisatie zouden vertrekken en niet meer naar Turkije willen vertrekken, kunnen kosteloos annuleren of omboeken. Ook reisorganisatie Thomas Cook zegt ,,flexibel'' om te gaan met mensen die dit weekeinde afzien van hun reis naar Turkije en willen omboeken.
Bron: ANWB

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads