Aangepast zoeken

donderdag 7 juli 2016

60% van de Nederlanders overweegt een last minute vakantie

Een ruime meerderheid van de Nederlanders overweegt een last minute vakantie. Dat blijkt uit het vakantieonderzoek dat reisorganisatie Corendon onlangs heeft uitgevoerd onder haar klanten. 60% van de ondervraagden heeft de vraag of ze overwegen een last minute vakantie te boeken met ‘ja’ beantwoord.

Stijging last minute boekingen
De last minute trend ziet Corendon ook terug in de boekingen. Ten opzichte van vorig jaar is er een sterke toename te zien van de last minute boekingen. De oorzaak is volgens Martin de Boer, Marketing Director bij Corendon, te vinden in het  weer in Nederland: ‘Door het aanhoudende slechte weer van de afgelopen weken boeken, steeds meer mensen last minute hun vakantie naar de zon.’. De meeste last-minute vakanties worden geboekt naar Turkije en Griekenland. ‘In deze landen is de prijs-kwaliteit verhouding voor een vakantie op dit moment erg gunstig. Je boekt al een weekje zonvakantie vanaf  €199 per persoon’ volgens de Boer.

Prijs doorslaggevend
Op de vraag wat de belangrijkste factor is bij het bepalen van de last minute vakantie, geeft 77% aan dat de prijs de doorslaggevendis. Meer dan de helft van respondenten  (53,7%) heeft al eens een last minute vakantie geboekt in het verleden.

Corendon Vakantie Onderzoek
Corendon onderzoekt continu de wensen en het gedrag van de Nederlandse vakantieganger. Deze informatie gebruikt de reisorganisatie om hun gasten een nóg betere reiservaring te geven. Aan het Corendon Vakantie Onderzoek 2016 deden 912 respondenten mee. Zij beantwoordden vragen in de in de categorieën: reisplanning en –voorbereiding, activiteiten tijdens de vakantie, eten, herinneringen en demografische gegevens. Kijk voor meer onderzoeksresultaten op https://www.corendon.nl/vakantieonderzoek-2016

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads