Aangepast zoeken

dinsdag 7 juni 2016

Zoetermeer doet mee aan actie "Snoeiafval in de strijd tegen kanker"

Zoetermeer doet met meer dan 170 gemeenten mee aan de landelijke actie Vergroot de Hoop. Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Snoeiafval van de Taxus Baccata is een belangrijke grondstof voor chemotherapie, In Zoetermeer kan dit snoeisel aangeboden worden bij de Afvalinzameling aan de Argonstraat 25. De actie duurt tot 31 augustus.

Opbrengst naar hulp bij behandeling van kanker

Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één behandeling chemotherapie. Het bedrijf dat het snoeisel verwerkt geeft hier een vergoeding voor van € 50,- per m3, wat bestemd moet worden aan de strijd tegen kanker. Robin Paalvast (wethouder Afvalinzameling): 'Het is een ontzettend goed initiatief om ook dit jaar weer in Zoetermeer een inzamelpunt in te richten. Ik zou iedereen die deze bijzondere conifeer in de tuin heeft staan willen oproepen om het snoeisel in te leveren voor dit goede doel.'

Taxus Baccata

De Taxus Baccata is een groenblijvende conifeer of boom die vaak als haag worden gesnoeid. In de winter is de Taxus Baccata herkenbaar aan de donkergroene, niet prikkende naaldjes. Gedurende het groeiseizoen is de Taxus Baccata te herkennen aan de lichtgroene éénjarige aanwas. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.vergrootdehoop.nl.

Goede doel

De gemeenten mogen zelf beslissen over de bestemming van het geld. Voorwaarde is wel dat het ten goede komt aan een erkende organisatie of instelling die zich direct inzet voor de bestrijding van kanker. Vorig jaar hebben de inwoners van Zoetermeer voor € 512,- aan taxussnoeisel ingezameld. Dit bedrag is ingezet voor workshops die in het Langeland Ziekenhuis Zoetermeer worden gegeven ten bate van de begeleiding van kankerpatiënten.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads