Aangepast zoeken

dinsdag 7 juni 2016

Zes verdachten van autobranden Molenwijk aangehouden in Den Haag

Den Haag - De politie onderzocht meerdere autobranden die plaatsvonden in mei 2016. De branden werden aangestoken, wat voor de politie aanleiding was voor een uitgebreid onderzoek. Het leidde tot de aanhouding van zes verdachten op maandag 6 juni.

Ondanks hun snelle optreden konden brandweerlieden niet voorkomen dat zes auto’s door de branden volledig zijn uitgebrand. Een zevende auto vatte geen vlam, ondanks de poging van de brandstichters. De branden vonden plaats in de Ketelstraat, Laakweg, Molenaarstraat, Neherkade, Noordpolderkade en de Spilstraat, straten in de Haagse wijk Molenwijk.

Onderzoek

Bij autobranden waarbij sprake is van brandstichting doet de politie altijd een sporenonderzoek. Een team van rechercheurs stelde een diepgravend onderzoek in en buurtbewoners werd gevraagd te helpen bij het stoppen van deze autobranden, waarbij de schade per geval opliep tot enkele duizenden euro’s. Tijdens het onderzoek kwam een groepje van zes jongens, van 15 en 16 jaar uit Den Haag, in beeld als mogelijke verdachten. Ze werden op maandag 6 juni buiten heterdaad aangehouden. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek naar de branden is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads