Aangepast zoeken

vrijdag 24 juni 2016

Wateroverlast leidt naar hennepplantage in Den Haag

Den Haag - De politie heeft donderdagavond 23 juni een hennepkwekerij in een woning aan de Bragastraat ontdekt en ontmanteld. Er werden vijf zakken met bijna 4000 gram henneptoppen in beslag genomen.
Agenten waren naar de woning gegaan in verband met wateroverlast vanuit de  betreffende woning. Een 49-jarige man die in de woning was liet de agenten binnen. De agenten troffen  afwatering en afzuiging aan van een hennepkwekerij. Vervolgens werd er een kwekerij met vijf zakken geoogste hennep aangetroffen. De 49-jarige man en een vrouw die eveneens daar aanwezig was werden aangehouden.

Meld hennepkwekerijen!

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads