Aangepast zoeken

donderdag 9 juni 2016

Vuurwapen gevonden tijdens inval bij woninginbrekers in Den Haag

Den Haag - Agenten vielen op woensdag 8 juni woningen binnen van verdachten van drie woninginbraken. De inbraken vonden eerder dit jaar plaats in Den Haag.

De politie stelde een onderzoek in naar vier woninginbraken in de Zwaardweversgaarde, Otterrade en twee maal in de Schelfhoutstraat. De inbrekers lieten daarbij nauwelijks sporen achter. Het diepgravende onderzoek van de recherche was erop gericht de inbrekers te identificeren en ze aan te houden om hun inbrekerspraktijken een halt toe te roepen. Toen er genoeg bewijsmateriaal was verzameld tegen de verdachten vielen agenten op woensdagochtend hun woningen binnen. Tijdens de doorzoeking werden gestolen sieraden gevonden en een vuurwapen.

Naast de Hagenaars van 25, 26 en 32 jaar oud, werd ook de moeder (60) van de 25-jarige verdachte aangehouden toen agenten bij een doorzoeking een vuurwapen in de kelderbox van haar woning vonden.
De mannen zitten vast voor verhoor en worden op vrijdag 10 juni voorgeleid voor de rechter-commissaris. De politie onderzoekt ook of de verdachten aan meer inbraken te linken zijn. De 60-jarige vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld, zij blijft nog wel verdachte in deze zaak. Het vuurwapen wordt vernietigd.

Vertrouwt u iets niet? Bel 112!

De politie heeft het vermoeden dat de inbrekers hun doelwitten meerdere malen voor-verkenden. Ziet u mensen die u niet vertrouwt? Bel dan direct 112.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads