Aangepast zoeken

vrijdag 24 juni 2016

Vies worden mag op ModderDag bij Boerderij ‘t Geertje!

Op woensdag 29 juni 2016 viert Boerderij ’t Geertje Modderdag. Dit initiatief van het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) laat duizenden kinderen in heel Nederland weer ontdekken wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Van 14:00 tot 16:00 zijn alle kinderen en volwassenen welkom om lekker te kliederen met modder. Meedoen met ModderDag op ’t Geertje is gratis.
Bij honderden kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land kun je op 29 juni moddertorens maken en moddertaartjes bakken. En niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni 2016 tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.
Kinderen spelen steeds minder buiten en nog minder in de natuur. Het doel van ModderDag is om kinderen op een positieve, bijzondere en uitdagende manier in aanraking te brengen met natuur. Via spel met zand en water worden zij betrokken bij hun omgeving. Ook de ontwikkeling van kinderen wordt enorm gestimuleerd door het buitenspelen in een natuurrijke omgeving. Natuurbelevingsactiviteiten op jonge leeftijd dragen bij aan een positievere houding en positiever gedrag ten aanzien van natuur en milieu. Aandacht voor buitenspelen en contact met natuur is voor ieder kind dus heel belangrijk.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads