Aangepast zoeken

dinsdag 7 juni 2016

Vidomes gaat de grote galerijflat aan de Florens van Brederodelaan slopen

Vidomes gaat de grote galerijflat aan de Florens van Brederodeflat slopen om plaats te maken voor nieuwbouw.  De flat staat per 1 juni leeg. De voorbereidingen voor de sloop zijn nu in volle gang. In september 2016 verwachten we te starten met de sloop. 

Nieuwbouw voor terug
Vidomes bouwt op deze plek weer 28 nieuwe sociale huurwoningen terug in twee kleine gebouwen. Ook komen er ongeveer 48 eengezinswoningen op deze plaats. Binnenkort leest u meer informatie op deze website over de nieuwbouwwoningen.

Wat gebeurt er de komende tijd?
Eerst vinden er werkzaamheden plaats in het gebouw zelf. Daar ziet of merkt u als omwonende verder weinig van. Dat duurt ongeveer drie maanden. Zo laat Vidomes het asbest op een veilige manier verwijderen. Het enige dat u in het begin ziet, is dat ze delen van de gevels verwijderen. Dat doet Vidomes voor de vleermuizen in de wijk, zodat zij ergens anders gaan nestelen. Daarna start het echte slopen pas.

Veilig en beperken van overlast voor omwonenden
We krijgen wel eens de vraag of het slopen gebeurt met een kogel of dynamiet. Dat is niet het geval. De sloopaannemer Beelen sloopt de flat met zogenaamde ‘knijpers’. Daarmee haalt de aannemer het gebouw stukje voor stukje weg. Onze uitgangspunten: zo veilig mogelijk en de overlast voor de omgeving tot een minimum beperken.

Ziet u op het terrein iets dat u niet vertrouwt?
Dan kunt u contact opnemen met aannemer Beelen via het telefoonnummer 0341-263010. 

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads