Aangepast zoeken

vrijdag 10 juni 2016

Verdachte van straatroof aangehouden in Gouda

Gouda - De politie heeft donderdag 9 juni een 16-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van beroving van een 57-jarige vrouw uit Den Haag.

De beroving gebeurde een dag eerder op de Boelekade ter hoogte van de schouwburg. De Haagse liep daar met twee vriendinnen toen zij nabij de schouwburg werd aangesproken door een jongen. Deze liet een mes zien en wilde haar handtas hebben. Geschrokken gaf de vrouw uiteindelijk de tas waarna de jongen er vandoor ging.  Een van haar vriendinnen is onder hulpgeroep achter de jongen gerend en kreeg onderweg steun van een fietser. Helaas verloren zij de jongen uit het zicht. De tas werd later teruggevonden in de buurt van de Vossenburchkade. Alleen de mobiel van de vrouw was weggenomen uit de tas.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en kreeg donderdagmiddag een jongen aan het bureau in Gouda met een familielid. De jongen had de beroving opgebiecht waarna hij en een familielid zich meldden aan het bureau. De jongen overhandigde zowel het mobieltje als het mes waarmee hij gedreigd had. De politie doet verder onderzoek.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads