Aangepast zoeken

dinsdag 28 juni 2016

Twee agenten gewond bij aanhouding in Den haag

Den Haag - Agenten hielden zondagavond 26 juni twee vrouwen aan op de Dedemsvaartweg na een aanrijding. Daarbij werd verzet gepleegd, waarbij twee agenten lichte verwondingen opliepen.

Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding over een aanrijding, waarbij een voertuig tegen enkele geparkeerde auto’s was aangereden. Ter plaatse troffen agenten een 35-jarige en een 47-jarige Haagse aan. Er ontstond onduidelijkheid over wie de bestuurster was geweest tijdens de aanrijding, omdat verklaringen van de twee vrouwen en getuigen niet overeen kwamen. Een alcoholtest wees uit dat één van hen teveel had gedronken. De agenten besloten beide dames aan te houden om uit te zoeken wie de bestuurster was geweest. Daarbij werd verzet gepleegd. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling. De recherche onderzoekt de zaak. 

Geweld tegen politieagenten

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads