Aangepast zoeken

maandag 13 juni 2016

THE CONGOS in Line-up Reggae Sundance

The Congos zijn toegevoegd aan de line-up van het Reggae Sundance festival in Eindhoven.

The Congos zijn levende Reggae legendes  die de  afgelopen 3 decennia roots muziek hebben geproduceerd .De band werd gevormd in 1975 door Cedric Myton in Kingston Jamaica tijdens de gouden eeuw van de reggae.

Het eerste album werd produceerd door de legendarische producer Lee "Scratch" Perry. Het album "Heart of the Congos ' werd opgenomen in de beroemde Black Ark opnamestudio. Dat album (onlangs op het internet uitgeroepen tot grootste reggae album aller tijden!) lag meer dan 20 jaar verborgen omdat het slachtoffer was geworden van een geschil om geld  tussen Chris Blackwell en de platenmaatschappij. "Heart of the Congos ' bevat veel reggae klassiekers zoals " Row Fisherman Row "en" Congoman " en is onlangs re-mastered en re-released op het Blood & Fire label.

Roydell Johnson verliet de groep in 1980. Na het opnemen van hun tweede album "Congo Ashanti" waren ze te zien samen met Toots and the Maytals in de film "Image of Afrika" door de Rhinosorus Film Company in de vroege jaren '80. Na een tour door Europa met CBS-records werd Cedric gekoppeld aan de Engelse Beat manager John Mustyn en wist een deal te maken met Arista om het album "Face the Music" in Jamaica op te nemen.

Het festival zal plaatsvinden op 13 augustus 2016 bij de luchthaven Eindhoven
Voor tickets Reggae Sundance Festival

 

In de jaren '80 verhuisde The Congos tijdelijk naar de Verenigde Staten.  The Congos bleven opnemen en touren met als doel het verspreiden van hun Oude Testament van de Rasta Vibes in de Verenigde State.

Vandaag de dag zijn The Congos met de hulp van Mike Cacia en Yvonne Myton nog steeds zeer actief met optreden in het circuit en vieren zij het nieuwe millennium door het uitgeven van een langverwacht Congos overzicht genaamd "Leeuw van de schat", die het beste werk van deze legendarische groep laat horen . De CD zal een aantal niet eerder uitgebrachte nummers bevatten, zoals "The feast of the Passover" en "Music Maker", beide opgenomen in de jaren '70 met de hoorns van wijlen de grote Tommy McCook van de Skatalites.

 

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads